Контраст
Шрифт

Посадовців Київводоканалу підозрюють у привласненні бюджетних коштів під час закупівлі насосів

clock
16.01.2023 20:02

З метою привласнення бюджетних коштів посадовці забезпечили перемогу в тендері на закупівлю глибинних насосів підконтрольне товариство. Надалі уклали з ним відповідний договір, попри те, що фірма запропонувала ціни значно вище за ринкові. Різницю у вартості, що сягає двох мільйонів гривень, учасники оборудки розподілили між собою.

Викрили протиправну схему оперативники управління стратегічних розслідувань в м. Києві, слідчі слідчого управління столичної поліції спільно з Київською міською прокуратурою. До її організації причетні посадові особи Київводоканалу та керівник товариства. 

На підставі зібраних доказів двом посадовцям Київводоканалу повідомили підозри за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а керівникові товариства — за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

За привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність