Контраст
Шрифт

Понад 3,5 тисячі заявок подали добровольці на вступ до підрозділу «Сталевий кордон»

clock
23.02.2023 13:15

Про це в телемарафоні «Єдині новини» заявив сьогодні командир 15 мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» полковник Валерій Падитель.

Він зазначив, що основою цього підрозділу є патріоти, які бажають взяти участь у визволенні нашої держави від російських окупантів. Набір проходить через ЦНАПИ центрами комплектування по всій Україні. Зараз кістяк «Сталевого кордону» складають військовослужбовці Держприкордонслужби, які брали безпосередню участь у боях на Бахмутському, Лиманському напрямках та в обороні «Азовсталі». 

«Це люди вмотивовані, люди готові виконувати завдання, і ми приймаємо саме таких людей до лав «Сталевого кордону», - наголосив він.

Він додав, що умови прийому такі ж самі, як і у всі 8 підрозділів «Гвардії наступу». Це перш за все вік – від 18 до 60 років, стан здоров’я, професійно-психологічний стан, довідка про несудимість.

Також  Валерій Падитель зазначив, що умови прийому як для хлопців, так і дівчат однакові і визначені нормативними документами. Тож так само до лав «Сталевого кордону» можуть вступати і дівчата.

«Рік війни, час повертати своє і виганяти ворога. В цьому році маємо вийти на кордони, забезпечити безпеку та недорканність цих кордонів», - сказав Валерій Падитель.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність