Понад 200 психологів пройшли навчання для роботи із бійцями та ветеранами системи МВС, – Інна Ящук

clock
10.10.2024 15:00

Про це в день ментального здоров’я повідомила Державний секретар МВС Інна Ящук в ефірі національного телемарафону «Єдині новини». Вона зазначила, що для відомства важливе відновлення не лише фізичного стану бійців після поранень чи полону, а й їхній психоемоційний стан. 

“У МВС створено психологічну службу, адже підтримка та ментальне здоров’я – є одними з пріорітетів для відомства у відновленні й адаптації наших захисників і захисниць. Понад 200 психологів, які нині працюють із працівниками системи та бійцями пройшли спеціалізовані навчання”, – зауважила Інна Ящук.

З кожним бійцем, який потрапляє в медичний заклад МВС працює мультидисциплінарна команда, в складі якої є лікарі-психіатри та психологи. 

Шлях пораненого до повного відновленого психоемоційного стану – індивідуальний. Проте психологи Міністерства внутрішніх справ здійснюють супровід бійців під час реабілітації та в післяреабілітаційний період. Мінімальний термін реабілітації триває від 21 дня і до повного одужання.

“Після проходження обов’язкового лікування наші Герої відправляються у реабілітаційні центри МВС. До реабілітаційних заходів реалізуються відповідно до протоколу і рекомендацій лікарів додаткові методики – каністерапія, іпотерапія та дельфінотерапія”, – розповіла в ефірі телемарафону Інна Ящук.

Понад два роки у відомчих медично реабілітаційних центрах запроваджена каністерапія, де активну участь у відновленні наших захисників і захисниць беруть собаки. Ця терапія дає надзвичайний результат – знімає стрес, відновлює ментальне здоров’я, поліпшує настрій, а собака виступає посередником між пацієнтом і психологом, зменшуючи напругу. 

У деяких ребцентрах МВС впроваджена участь коней в психологічному відновленні бійців. Іпотерапія як метод додаткової реабілітації позитивно впливає на ментальне здоров’я та покращує довіру до оточуючих.

Державний секретар МВС України Інна Ящук зауважила, що для військовослужбовців системи МВС послуги, що надають лікарні та медичні реабілітаційні центри здійснюються на безоплатній основі, а наші герої, які отримали поранення чи повернулися з ворожого полону відразу потрапляють під супровід Міністерства.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали