Понад 160 поліцейських та гвардійців стали інструкторами з тактики проведення стабілізаційних дій в деокупованих районах

clock
09.03.2024 16:00

Про це повідомила заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко:

“Завершили разом з EUAM Ukraine та European Gendarmerie Force навчання для особового складу Національної поліції і Національної гвардії. Понад 160 поліцейських та гвардійців стали інструкторами з тактики проведення стабілізаційних дій в деокупованих районах. В перспективі вони зможуть підготувати близько 40 тисяч правоохоронців та військових, які зможуть виконувати завдання на звільнених територіях”.

Катерина Павліченко зазначила, що такі тренінги важливі, адже це продовження співпраці з Європейськими силами жандармерії. І така співпраця буде лише посилюватись, враховуючи нещодавно подану Міністерством заявку на набуття НГУ статусу «Спостерігач» в цій організації. Це важливий аспект взаємодії на нашому Євроінтеграційному шляху. 

Візит Високого представника ЄС Жозепа Борреля на базу МВС України минулого місяця підкреслив увагу Європейського Союзу до посилення спроможностей українських сил безпеки та оборони.

Також це про формування кадрового потенціалу наших підрозділів, які працюють на прифронтових і деокупованих територіях.  

“Вдячна нашим партнерам з Консультативної місії ЄС, які допомагають організувати подібні навчання”, – підкреслила заступниця Міністра Катерина Павліченко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали