Контраст
Шрифт

Поліція відкрила 22 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів росіян на Херсонщині

clock
27.02.2023 13:45

російські війська вкотре обстріляли з РСЗВ, артилерії, танків і мінометів деокуповані населені пункти Бериславського та Херсонського районів, є загиблі й поранені місцеві жителі. 

Внаслідок ворожих обстрілів знищені приватні будинки, які є непридатними для проживання, гаражі, автомобілі, магазини, пошкоджені дороги. В обласному центрі армія рф цілодобово атакувала житлові квартали, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, багатоповерхові та приватні будинки.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, які фіксували наслідки збройної агресії військових рф та збирали речові докази. За минулі дві доби поліція відкрила 22 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів російських військових на Херсонщині.

В поліцію надійшло повідомлення, що в період окупації м. Берислав російські військові з офісного приміщення маслобійного цеху вивезли меблі, зі складів та вагової забрали обладнання та пошкодили самі будівлі.

Неподалік с. Добрянка на ворожій міні підірвались двоє чоловіків віком 37 та 41 рік. Попередньо встановлено, що місцеві жителі на тракторі виїхали в поле для обробки земельної ділянки. Транспортний засіб наїхав на міну та стався вибух, внаслідок якого обидва чоловіки загинули на місці.

В лікарню Херсона доставили 63-річного чоловіка. У нього діагностували мінно-вибухову травму, поранення обличчя та тулуба. Встановлено, що травми чоловік отримав на дачі, наступивши на міну.

За всіма фактами російської агресії проти мирного населення правоохоронці відкрили кримінальні провадження відповідно до ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність