Поліцейський батальйону “Луганськ-1” Денис Сліпцов загинув, звільняючи Харківщину

clock
19.06.2023 10:00

Сержант поліції, поліцейський батальйону патрульної служби поліції особливого призначення “Луганськ-1” імені Героя України Сергія Губанова” ГУНП у Луганській області Денис Сліпцов загинув під час звільнення селища Вербівка Харківської області внаслідок ворожого масованого авіаційного удару по населеному пункту.

Поліцейський потрапив у самий епіцентр обстрілу. Побратими до останнього не вірили у його  смерть і намагалися врятувати Дениса, але зусилля були безрезультатними.

Денису Сліпцову залишилось назавжди 29 років. З початком повномасштабного російського вторгнення Денис, не вагаючись, став на захист України. За весь цей час він бачився зі своєю сім’єю лише двічі. 8 березня, коли у Сєвєродонецьку стався потужний обстріл, поліцейський привіз дружині Міліці букет тюльпанів.

“Мене тоді це сильно вразило, бо де можна було в такі дні знайти квіти?” – згадує жінка.

Вдруге і, на жаль, востаннє вони бачилися 24 серпня, перед виїздом Дениса на позиції до Харківської області. Поліцейський обіцяв повернутися на день народження молодшої доньки 1 жовтня, але планам не вдалося втілитися. Колеги згадують Дениса, як добру і порядну людину.

“Рішучий, працьовитий. За що не брався – те робив до кінця. Прагнув побачити Перемогу й додавав багато зусиль щоб її наблизити”, – розповів Григорій, один з бойових товаришів Дениса.

Інший колега Артем згадує, що Денис був завжди усміхнений: “Навіть при обстрілах він знаходив причину для жартів, щоб підбадьорити хлопців”.

Дружина Дениса також розповіла, що він у найскрутніший час не падав духом, посміхався й підтримував оточуючих: 
“Я ніколи не чула страху в його голосі, він завжди казав, що все буде добре й Перемога буде за нами”.

Чоловік дуже любив дітей. Для нього вони були найціннішими у житті. Весь свій вільний час Денис проводив з ними. У загиблого захисника залишилися дві донечки. 

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне, бездоганне служіння українському народу Указом Президента України Денис Сліпцов посмертно нагороджений медаллю “Захиснику Вітчизни”. Нагороду отримала дружина Дениса.

Герої не вмирають! 

Національна поліція України

Схожі матеріали