Поліцейські Київщини спільно з СБУ затримали чоловіка і жінку, які на замовлення підпалили військове та волонтерські авто

clock
31.07.2024 10:30

29 липня у передмісті столиці згоріли три автомобілі, які належали волонтерам та військовому. Чоловік та жінка отримували вказівки від «замовника» через месенджер. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.

Тієї ночі близько 01:40 до Бучанського районного управління поліції Київщини надійшло повідомлення про те, що на одній з вулиць в селі Петропавлівська Борщагівка горить автомобіль. Правоохоронці зʼясували, що зловмисники підпалили автомобіль Volkswagen, який належить військовослужбовцю. А близько 04:20 в цьому ж селі сталося загоряння ще двох автівок Mercedes та Volvo, які належать волонтерській організації. 

На пошуки паліїв були залучені поліцейські Київщини спільно зі Службою безпеки України. 

Оперативники карного розшуку та СБУ встановили, що до вчинення підпалів причетна пара молодих людей – 25-річний та 20-річна уродженці Черкаської області, які проживають у селі Петропавлівська Борщагівка. У результаті спецоперації правоохоронців фігуранти були затримані. Співмешканці шукали роботу і знайшли в одному з месенджерів як заробити «легкі» гроші. 

Фігуранти не отримали гроші, на які розраховували - куратор переслав лише частину і пообіцяв інше заплатити пізніше. Натомість затримані тепер понесуть кримінальну відповідальність.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній діяльності Збройних сил України) під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури. Спільникам оголошено про підозри та найближчим часом суд обере їм запобіжні заходи.

Національна поліція України

Схожі матеріали