Після поранення знову в строю: історія нацгвардійця з позивним Маршал

clock
21.04.2023 20:00

Національна гвардія спільно із Збройними Силами України та іншими складовими сектору безпеки і оборони продовжує забезпечувати надійний захист України від збройної агресії рф.  Захисники міцно тримають оборону та дають гідну відсіч окупантам.

Так, гвардієць на псевдо Маршал захищає державу в лавах 23 окремої бригади ОГП «Хортиця» Південного оперативно-територіального об’єднання НГУ. Воїн розповідає про один зі своїх бойових подвигів. За його словами, найскладнішим випробуванням для нього стало пряме зіткнення з противником в одному з районів Запорізької області.

Під час активних бойових дій українські захисники виявили диверсійно-розвідувальну групу ворога. Підрозділ під командуванням Маршала одразу вступив у запеклий бій та знищив живу силу противника.

Ворог, зрозумівши, що план провалено і російське ДРГ знищено, розпочав мінометний обстріл гвардійських позицій. Ризикуючи власним, життям офіцер прикрив підлеглих, а сам отримав осколкове поранення.

Саме завдяки мужнім діям та особистій рішучості Маршала, вдалося уникнути втрат серед особового складу та завдати неабияку шкоду ворожим підрозділам, і не допустити просування окупантів в напрямку обласного центру.

Після лікування і реабілітації офіцер знову в строю та мріє, щоб Україна була квітучою та вільною від російських загарбників.

«Завжди відчуваю підтримку моєї родини та вірю в нашу перемогу. Хочу щоб наступні покоління українців не бачили того, що бачимо зараз ми», – зауважує гвардієць.

Так, під час одного з візитів Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка до гвардійців та поліцейських, військовий з позивним Маршал отримав за особисту мужність та відвагу високу відзнаку – орден «За мужність» III ступеня.

Національна гвардія України

Схожі матеріали