Піротехніки ДСНС отримали 100 нових автівок

clock
09.03.2023 12:02

Українські надзвичайники отримали від Уряду Південної Кореї 100 автомобілів, які будуть використовуватися у піротехнічних підрозділах ДСНС.

Заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий подякував народу Республіки Корея за допомогу, яку надається Україні:

«Всі наші працівники, весь український народ докладає всіх зусиль, щоб якомога швидше здобути перемогу нашої держави. І тут ми не самі, ми з вами - з міжнародними партнерами. Дякуємо за цю підтримку, яку надає те ви і весь світ нашій державі».

Після церемонії передачі транспорту корейська делегація оглянула «Пункт незламності» та пошкоджене захисне обладнання піротехніків через російську агресію.

«Корейський Уряд підтримує Україну, як морально, так і матеріально. Минулого року корейський Уряд надав Україні гуманітарної допомоги на суму 100 мільйонів доларів. І цього року також планує виділити на допомогу у гуманітарній сфері Україні 130 мільйонів доларів», - зазначив Посол Республіки Корея в Україні Кім Хьонг Те.

Крім того, працівники ДСНС продемонстрували техніку, яку використовують для розмінування, та окреслили, що наразі потребують українські надзвичайники.

«Ми приймемо до уваги, яка технічна підтримка потрібна у сфері гуманітарного розмінування. Ми будемо докладати всіх зусиль, щоб збільшити нашу підтримку Міністерству внутрішніх справ України та всім органам, що йому підпорядковуються», - наголосив Посол Республіки Корея.

Наприкінці заходу корейська сторона вручила сертифікат на отримання 100 автомобілів.

«Автівки будуть розподілені по областях України. Більша частина з них піде у регіони, де відбуваються активні бойові дії, і там, де ми задіюємо ресурс під піротехнічні підрозділи на розмінування», - розповів голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

Згодом отримані автомобілі будуть доукомплектовувати спеціалізованим обладнанням.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали