Підтримка сил цивільної безпеки України: МВС посилює взаємодію з міжнародними партнерами

clock
11.06.2024 15:45

Делегація МВС, яку очолила заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко обговорила подальшу співпрацю із Анкою Фельдгузен, директоркою із питань запобігання кризовим ситуаціям та стабілізації Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Захід відбувся у форматі відеоконференції. До нього долучилися представники з ЄС, США, Великої Британії. Крім того, спікером засідання був Голова КМЄС в Україні Рольф Голмбо.

«Розширення взаємодії Міністерства внутрішніх справ України і підрозділів, які координуються відомством, з міжнародними партнерами у контексті цивільної безпеки, на сьогодні є ключовим пріоритетом для МВС»,- наголосила Катерина Павліченко під час свого виступу.

Українська сторона проінформувала партнерів, що воєнні дії та їх наслідки значно розширили спектр завдань і сил цивільної безпеки України. Підрозділи системи МВС беруть участь у відбитті ворога на передовій та утримують безпекову стабільність всередині України, здійснюють гуманітарне розмінування.

Поліцейські, гвардійці, рятувальники та прикордонники презентували присутнім пріоритетні напрямки роботи та функції, що виконують їх підрозділи. Також розповіли як використовується в роботі отримана іноземна допомога. 

«МВС веде облік усієї техніки, отриманої від міжнародних партнерів, та контролює аби вона використовувалась виключно за призначенням», - зауважила Катерина Павліченко.

Своє чергою Анка Фельдгузен, директорка із питань запобігання кризовим ситуаціям та стабілізації Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, відзначила важливість питання збільшення залучення донорів та координації міжнародної підтримки сил цивільного сектору безпеки при МВС України.

«Необхідно збільшувати координацію допомоги України задля посилення її демократичної стійкості»,- наголосила Анка Фельдгузен.

Заступниця Міністра внутрішніх справ України подякувала Німецькій стороні та міжнародним організаціям за ініціативу проведення цієї зустрічі та висловила готовність української сторони до подальшої співпраці:

«Сподіваюся, що результатом нашої зустрічі стане започаткування нового ефективного формату взаємодії, у межах якого МВС України спільно з Консультативною місією Європейського Союзу, як нашим багаторічним надійним партнером, готові взяти на себе зобов’язання щодо налагодження діалогу у питаннях залучення та координації міжнародної допомоги».

   Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали