Контраст
Шрифт

Підрозділи системи МВС продовжують надавати допомогу регіонам, які залишились без електропостачання, - Євгеній Єнін

clock
28.11.2022 10:25

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін долучився до національного телемарафону «Єдині новини», де розповів про стан з електропостачанням у регіонах України, роботу Пунктів незламності та основи правил безпеки під час користування альтернативними джерелами електропостачання та опалення.

За словами Євгенія Єніна, проблема з електропостачанням існує у 524 населених пунктах семи регіонів нашої держави. Зокрема, це 112 населених пунктів Харківщини, 95 Донецької області, майже стільки ж у Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях. Так само є проблема із живленням в 43 населених пунктах Луганщини й у 14 пунктах Сумщини.

«Рятувальники ДСНС продовжують забезпечувати деякі об’єкти інфраструктури мобільними електрогенераторами. Так само слід зазначити, що через аварійне відключення світла, люди починають опалювати будинок альтернативними приладами обігріву через, що почастішали випадки отруєння чадним газом. Упродовж доби - є жертви, це дитина у Кривому розі, дві особи на Волині та маємо ще трьох госпіталізованих на Київщині», - поінформував перший заступник міністра. 

Також він повідомив, що статистика отруєнь зростає, тож слід звернути увагу на правила безпеки та поводження з чадним газом, особливо у приміщеннях.

«ДСНС України продовжує розгортати Пункти незламності, які створені за ініціативи Офісу Президента України, вже відкрито близько 1000 пунктів по Україні, де кожна людина може знайти прихисток під час довготривалого відключення електроенергії, а також зігрітися, випити теплого чаю, зарядити гаджети та отримати мобільний зв’язок. Також бачимо зростання відвідування пересічними громадянами відділків поліції, де ми так само допомагаємо», - зауважив Євгеній Єнін.

Схожі матеріали
Діяльність