Контраст
Шрифт

Перевіряється готовність закладів освіти до навчального року, - Денис Монастирський

clock
11.07.2022 17:11

Про підготовку закладів освіти до проведення навчання, а також про дотримання торгівельних центрів та інших об’єктів громадського користування правил безпеки, зокрема під час повітряних тривог, повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. 

«Зараз ми перевіряємо заклади освіти, а саме їх готовність до нового навчального року. Відповідні рекомендації відправлені на місця, але переконаний, що на сьогодні ми здатні забезпечити безпеку дітей. Тому українці можуть повертатися і продовжувати навчання дітей в Україні», - зазначив міністр внутрішніх справ України. 

Денис Монастирський зазначив, що основна роль покладається на місцеві органи влади, які відповідають за безпеку шкіл, дитсадків та інших закладів навчання. Також він додав, що розроблено спеціальні рекомендації стосовно перевірки торгівельних центрів та інших об’єктів щодо дотримання ними правил безпеки під час повітряних загроз. 

«Окрім того, за моїм дорученням, ДСНС розробила спеціальні рекомендації для регіональних служб, які мають проводити перевірку цивільних об’єктів на предмет дотримання ними правил безпеки, зокрема під час повітряних тривог. Разом із представниками військових адміністрацій надзвичайники перевірять торговельні центри, спортивні зали, концертні майданчики та інші об’єкти громадського користування», - повідомив міністр внутрішніх справ України. 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність