Передавав ворогу дані про розташування підрозділів ЗСУ та наслідки обстрілів: повідомлено про підозру харків'янину

clock
14.02.2024 12:00

Правоохоронці Харківської області повідомили про підозру чоловіку, який поширював інформацію щодо розташування підрозділів ЗСУ. 

58-річний мешканець Харкова робив відеофіксацію наслідків обстрілу державного підприємства та наявності за вказаною адресою військовослужбовців і техніки ЗСУ.  Зняті матеріали чоловік надіслав ворогу із зазначенням точної адреси місцеперебування українських військовослужбовців.

Зловмисник неодноразово висловлювався на підтримку збройної агресії росії проти України. На своїй сторінці у мережі "Фейсбук" він поширював інформацію та викладав пости щодо підтримки окупантів та їх політики.

У грудні минулого року до суду був скерований обвинувальний акт за звинуваченням 58-річного чоловіка у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Наразі поліцейські зібрали неспростовну доказову базу причетності харківʼянина до поширення інформації про розташування ЗСУ. 24 січня йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Національна поліція України

Схожі матеріали