Контраст
Шрифт

«Паспортний сервіс» в тестовому режимі розпочав роботу в Іспанії

clock
27.04.2023 12:50

Для покращення умов життя наших громадян Державна міграційна служба України у співпраці з МВС розширює географію надання послуг ДП «Документ». В іспанському місті Валенсія в тестовому режимі розпочинають свою роботу спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою «Паспортного сервісу».

Після початку повномасштабної війни в Україні за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців понад 170 тисяч українських біженців знайшли свій тимчасовий захист на території Іспанії. 

Для покращення умов життя наших громадян Державна міграційна служба України у співпраці з МВС розширює географію надання послуг ДП «Документ». Тож уже сьогодні в іспанському місті Валенсія в тестовому режимі розпочинають свою роботу спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою «Паспортного сервісу». Завдяки ним українці зможуть оформити  необхідні паспортні документи, що дасть можливість отримати фінансову та гуманітарну допомогу, навчатися у місцевих навчальних закладах і безперешкодно перетинати кордони інших країн.

Мобільні комплекси розташовані за адресою: Xàtiva, 46007 Valencia, Іспанія.

Графік роботи центру: понеділок - субота, з 9:00 до 18:00.

Обслуговування відвідувачів у Валенсії на період технічного старту здійснюється за «живою чергою». Запис до електронної черги здійснюватиметься після успішного тестування систем, про що буде повідомлено додатково на офіційному веб-сайті ДП «Документ»

Наразі громадяни України можуть отримати у м. Валенсія такі послуги:

  • оформлення ID-картки чи закордонного паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого);
  • обмін ID-картки чи закордонного паспорта (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);
  • обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності);
  • одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки;
  • страхування.

Також згодом буде доступна і послуга з обміну водійського посвідчення, про запуск якої буде повідомлено додатково.
Звертаємо увагу, що станом на 27 квітня 2023 року  ДП «Документ» не має повноважень на оформлення документів громадянам, які виїхали за кордон на постійне проживання і мають відповідну відмітку в паспорті. Їхніми питаннями займаються виключно в закордонних дипломатичних установах.

Всю актуальну інформацію щодо роботи «Паспортного сервісу» у Валенсії та консультацію з будь-яких питань Ви можете отримати на офіційній сторінці у Facebook.

Принагідно нагадуємо, що окрім Іспанії підрозділи «Паспортного сервісу» вже доступні у чотирьох містах Польщі (Варшава, Краків, Ґданськ і Вроцлав), у Туреччині (Стамбул), Словаччині (Братислава), Чехії (Прага) та двох містах Німеччини (Кельн і Берлін).

Державна міграційна служба України

Схожі матеріали
Діяльність