Контраст
Шрифт

Отримати витяг про відсутність судимості можна за лічені хвилини у режимі онлайн

clock
02.05.2022 11:42

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко під час брифінгу «Цифрові сервіси та проєкти МВС в умовах війни» в медіацентрі Україна-Укрінформ.

Заступник очільника МВС поінформував про нові цифрові інструменти, які впроваджує Міністерство для зручності громадян. 

Ігор Бондаренко розповів про зміни в сервісі отримання витягу про несудимість. До війни громадяни мали змогу отримати довідку про несудимість онлайн, зокрема відповідна послуга була в застосунку ДІЯ. Однак з початком російського вторгнення державі задля захисту своїх електронних ресурсів довелося обмежити їхню роботу. 

"Розробили сервіс vytiah.mvs.gov.ua, за допомогою якого громадяни України можуть у безпечний спосіб, швидко та ефективно замовити витяг про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України", - сказав він. 

Отримати послугу можна швидко, достатньо увійти до "Особистого кабінету" за допомогою кваліфікованого електронного підпису та подати запит.

"Автоматична обробка запиту відбувається досить швидко, вже за лічені хвилини в "Особистому кабінеті" з’являється витяг в електронному вигляді з QR-кодом, що дає змогу перевірити чинність даного документу", - сказав Ігор Бондаренко.

Витяг про відсутність судимості може знадобитися для:

- здійснення всиновлення;

- оформлення документів в органах соціального забезпечення;

- оформлення віз для виїзду за кордон та надання до установ іноземних держав;

- оформлення на роботу;

- для участі в процедурі закупівель тощо.

Департамент комунікації МВС України 

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність