ООН разом з МВС проведуть спільне дослідження “Як війна вплинула на стан з організованою злочинністю в Україні”

clock
22.07.2023 12:15

21 липня, під час зустрічі керівництва МВС України з представниками Управління ООН з наркотиків і злочинності була досягнута домовленість щодо співпраці у питанні проведення дослідження впливу війни на стан з організованою злочинністю в Україні. Заступники міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко і Катерина Павліченко поділились з представниками ООН оперативною оцінкою ризиків торгівлі людьми і транснаціональної злочинності. Також українська сторона поінформувала партнерів про проєкти, які міністерство реалізує під час війни.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко висловила сподівання, що це дослідження не тільки дасть зріз поточної ситуації в Україні, а й виллється в конкретні рекомендації для підрозділів системи МВС.

Попри те, що в країні іде широкомасштабна війна, МВС продовжує реалізовувати проєкти, які стосуються створення безпекового середовища. З 1 липня на Території Києва запрацював Центр стратегічного аналізу та прогнозування МВС та єдина гаряча лінія – “112”.

Заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко розповів партнерам про інформаційну систему “Воєнний злочинець”. Він повідомив, що з моменту запуску до її бази даних внесено понад 230 тисяч громадян рф та колаборантів, які перейшли на сторону ворога. Ці дані доступні партнерам з ЄС та США.

“Це зроблено для того, щоб кожен росіянин чи колаборант, розумів, що зайти на територію України і вийти непокараним не вийде. Для нашої держави ці особи, є воєнними злочинцями, а для інших цивілізованих країн – терористичною загрозою”, – зазначив Леонід Тимченко.

Харшет Вірк, голова регіонального програмного офісу управління наркотиків та злочинності ООН, подякувала МВС за співпрацю в цьому питанні. Вона запевнила про свою підтримку проєктів МВС, особливо щодо протидії обігу зброї, наркотиків та торгівлі людьми. 

Також під час зустрічі учасники домовились про експертну допомогу в адаптації українського законодавства до норм Європейського союзу.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали