Олексій Сергєєв відвідав нещодавно відкритий у Запоріжжі Центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

clock
17.02.2024 20:10

Заступник Міністра внутрішніх справ під час робочої поїздки до Запоріжжя ознайомився із роботою Центру, зустрівся із рятувальниками, поліцейськими та нацгвардійцями.

Під час наради в Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області Олексій Сергєєв заслухав доповідь щодо виконання заходів з цифрового розвитку системи, зокрема реконструкції інформаційно-телекомунікаційної системи Оперативно-координаційного центру.

Основною функцією Центру є організація цілодобового чергування, прийом повідомлень від громадян про виникнення надзвичайних ситуацій, залучення аварійно-рятувальних та пожежних підрозділів, місцевих органів виконавчої влади, екстрених служб та формувань, авіації ДСНС. Також ОКЦ займається координацією дій під час ліквідації небезпечних подій.

Окрім того Олексій Сергєєв завітав до Центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Його було створено у грудні 2023 року з метою підвищення результативності розшукових дій та налагодження постійного зв’язку поліцейських з родинами безвісти зниклих.

Під час візиту заступник Міністра ознайомився з основними напрямками роботи Центру, способами розшуку  зниклих безвісти. З 28 грудня 2023 року фахівцями Центру було прийнято близько 1000 повідомлень, встановлено 214 зниклих безвісти за особливих обставин та особи 129 загиблих.

Значну частину експертиз було проведено за допомогою лабораторії ANDE, яка дозволяє оперативно виначити ДНК-профіль людини.

У Центрі з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, громадяни мають змогу дізнатися, як діяти у разі зникнення людини, дізнатися інформацію, щодо кримінального провадження, отримати консультацію щодо державних соціальних гарантій та пільг родинам цивільних, незаконно позбавлених волі, полонених та зниклих безвісти військовослужбовців, а також отримати психологічну і юридичну підтримку.

Також заступник Міністра внутрішніх справ України заслухав доповідь командування підрозділів Національної гвардії, зокрема щодо оперативної обстановки та виконання завдань на лінії фронту і у прифронтових районах.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали