Олексій Сергєєв: У МВС є чіткий план реагування та координації дій під час можливих довготривалих відключень електроенергії

clock
06.10.2023 15:00

"Щодня держава-терорист обстрілює мирні населені пункти нашої держави. Ми фіксуємо близько 200 таких обстрілів. Зрозуміло, що з настанням осінньо-зимового періоду ціллю обстрілів можуть стати об'єкти енергетичної інфраструктури, тому Міністерство внутрішніх справ готується і до цих викликів", — про це заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Олексій Сергєєв повідомив, що Урядом підтримана ініціатива Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка щодо створення Координаційного штабу з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення. До складу штабу увійшли 17 міністерств, інші центральні органи виконавчої влади та правоохоронні органи. Основна мета цього штабу - це саме вжиття скоординованих та злагоджених дій під час обстрілів та ліквідації наслідків.

"Нами буде вживатися низка заходів щодо якнайшвидшого проведення аварійно-рятувальних робіт, інших невідкладних заходів з ліквідації наслідків обстрілів, забезпечення охорони порядку, запобігання злочинності в містах, районах, регіонах, де будуть тривалі відключення світла. Це збільшена кількість нарядів Національної поліції та Національної гвардії. Також наближення маршрутів їх патрулювання до супермаркетів, залізничних станцій, вокзалів та інших об'єктів забезпечення життєдіяльності населення. Важливим також є захист об'єктів критичної інфраструктури і забезпечення функціонування пунктів незламності, які також створені в органах системи МВС", — сказав заступник Міністра.

Окрім цього, Міністерство внутрішніх справ та ДСНС щоденно контролюють питання функціонування укриттів, їх доступність та забезпеченість. Створюється електронний облік укриттів та контролюється питання щодо їх функціонування.

"Перевірки спільно з органами місцевими державної влади та місцевого самоврядування проводяться щоденно. Виявляються та оперативно усуваються недоліки", — розповів він.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали