Окупанти навмисно палять українські ліси – це добре бачать оператори БПЛА Нацгвардії (ВІДЕО)

clock
28.07.2023 16:00

Через бойові дії, які розгорнули російські війська, екосистемі Донеччини завдано колосальних збитків і шкоди. Внаслідок артилерійських обстрілів лише в одному лиманському лісництві минулого року знищено третину усіх насаджень. Масштаби цьогорічного знищення лісів неможливо підрахувати, але площі, де замість дерев пустеля, добре бачать оператори безпілотних літальних апаратів. Нацгвардієць Валерій каже, що пожежі настільки сильні, що нерідко через дим не видно поле бою.

“Окупанти вбивають не лише наших людей і нищать інфраструктуру. Через їхні злочини змінюється навіть стан ґрунтів. Фахівці Лиманського лісництва помітили, що через знищення понад 6 тисяч гектарів лісу, почав змінюватись рівень ґрунтових вод. Подекуди почали з’являтись болота, а рівень води в деяких озерах різко почав підніматись. Знищення лісів на Донеччині у майбутньому відчують і в сусідніх областях. Весь Південний Схід України все частіше накриватимуть пилові бурі з Середньої Азії”, – заявив директор Лиманського лісгоспу Олексій Приходько.

Минулого року було пошкоджено близько 6 з половиною тисяч гектарів лісів. Це складає десь третину від загальної площі державного підприємства «Лиманське лісове господарство». Ця екосистема знищена. Її відновлення займе 20-40 років. І, нажаль, відновити її вже нашому поколінню буде неможливо. Для того, щоб не було пустелі на цьому місці, необхідно вже зараз думати про те, яким чином будуть відновлюватись ці ліси в майбутньому.

Національна гвардія України

Схожі матеріали