Огляд місцевості, обшук приміщень, пошук порушників та вибухівки: як працюють прикордонники-кінологи (ВІДЕО)

clock
14.02.2024 20:30

Інспектори-кінологи Державної прикордонної служби разом зі своїми помічниками несуть службу для огляду ділянок місцевості, обшуку приміщень, будівель, споруд та ведення пошукових дій у разі виявлення правопорушників.

До того ж собак долучають до огляду транспортних засобів в прикордонні. До повномасштабного вторгнення на кордоні з росією та білоруссю спеціальні собаки застосовувались у пунктах пропуску, однак з їх закриттям тварин залучають до несення служби на блок-постах.

Нині чимало службових собак перекваліфікували. Тепер вони виявляють вибухові речовини. Собак прикордонники залучають для пошуку можливих облаштованих сховків, що можуть використовуватись ворогом.

Окрім того, інспектори-кінологи зі спеціальними собаками працюють й для реалізації оперативної інформації та в інтересах інших правоохоронних органів й військових формувань. Для покращення діяльності зі службовими собаками проводяться постійні тренування: у різний час, у різних місцях, за різної погоди та завданнями, які можуть виникати під час несення служби.

Детальніше - в матеріалі.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали