Очільник МВС України Денис Монастирський відвідав перший закордонний підрозділ ДП «Документ»

clock
10.07.2022 22:11

Перший відокремлений підрозділі ДП «Документ», що належить до сфери управління Державної міграційної служби України, був відкритий у Варшаві й почав свою роботу з 01 липня 2022 року.  Він функціонує в рамках експериментального проекту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон українським громадянам, які виїхали й перебувають за межами України внаслідок повномастабної війни росії проти нашої держави.

«Швидко, комфортно, клієнтоорієнтовано — ось так працює цей центр. МВС реалізувало безпрецедентне рішення, яке значно полегшить життя мільйонам українців», - наголосив Міністр.

Проєкт розробляли і запропонували на розгляд Кабінету Міністрів України Міністерство внутрішніх справ, Міністерство закордонних справ та Державна міграційна служба України. Приміщення для роботи офісу цього відокремленого підрозділу у Варшаві надала польська сторона, за що ми дуже вдячні.

Зазначений експериментальний проєкт згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 10 червня 2022 року розрахований на два роки.

«До цього офісу можуть звертатися українські громадяни, які були вимушені покинути Україну через повномасштабну російську агресію, щоб оформити (обміняти прострочений) паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, в тому числі замість втраченого чи викраденого», - зазначив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. 

Він додав, що природно, що такий офіс відкрився саме у Польщі, де наразі перебуває найбільше українських біженців. «Ми підтримуємо та захищаємо права наших громадян, де б вони не були. Бо наші люди – це наша найбільша цінність», - підсумував очільник МВС.

Схожі матеріали