Обираю «Лють», бо саме це відчуття характеризує мій внутрішній стан на шляху до знищення ворога, – доброволець Олексій

clock
27.02.2023 12:20

Чернівчанин Олексій Гойтенюк 20 років займається підприємництвом. З перших днів повномасштабного вторгнення росії став волонтером та допомагав забезпечувати українських бійців на передовій усім необхідним. Тепер чоловік вирішив долучитися до штурмової бригади НПУ «Лють». 

У 45-річного жителя Буковини – велика родина: батьки, дружина і троє дітей. Від початку війни рф проти України Олексій разом із іншими підприємцями посилено підтримували українських військових, які захищають територіальну цілісність держави. Долучившись до волонтерського руху, буковинець збирав, купував та відвозив бійцям на передову необхідні речі й продукти.

"Завжди казав хлопцям, що хочу до них, щоб разом воювати. Вони відговорювали ще почекати, мовляв, ще не час і зарано. Тепер я розумію - час настав. Побратими розповіли про «Лють» та як подати сюди документи. І я, не вагаючись, одразу це зробив. Сама назва підрозділу характеризує наразі мій внутрішній стан на шляху до знищення ворога. У першу чергу хочу захистити власну сім’ю, родину, Батьківщину від окупантів. Заради рідних іду на фронт. Україну бачу квітучою й незалежною державою, – розповідає Олексій.

Наразі буковинець проходить перші етапи відбору у штурмову бригаду Нацполіції. Він упевнений, що подолає їх і вже найближчим часом у складі Сил оборони захищатиме українські землі від російських загарбників. 

Потенційні кандидати в "Лють" можуть зареєструватися онлайн на сайті http://storm.mvs.gov.ua/ або звертайтеся до ЦНАПів вашого міста. Телефон для консультацій: 0800 100 020.  Після необхідних етапів відбору, штурмовиків забезпечать усім необхідним, вони пройдуть фахову підготовку, а потім долучаться до боротьби з окупантом.

Національна поліція України

Схожі матеріали