Обійняв посаду командира в незаконному правоохоронному органі та відбирав майно цивільних: викрито колаборанта

clock
14.12.2023 18:00

Правоохоронці повідомили про підозру колаборанту - мешканцю міста Чугуїв Харківської області. Під час тимчасової окупації частини Харківщини 40-річний зловмисник обійняв посаду "командира" у незаконному правоохоронному органі "управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області" та разом з військовослужбовцями зс рф скоював злочини щодо цивільних.

Правоохоронці з'ясували, що у селищі Дворічна Куп’янського району чоловік разом з трьома військовослужбовцями зс рф приїхали до будинку, де мешкав 48-річний чоловік. Озброєні зловмисники погрожували місцевому мешканцю та провели "обшук" будинку. Підозрюваному сподобався автомобіль потерпілого, тому за декілька днів озброєні військові повернулися, відчинили ворота домоволодіння та забрали транспортний засіб цивільного.

Надалі підозрюваний використовував автівку у власних цілях. Він пересувався нею містом Куп’янськ, приїздив до місць харчування, відпочинку, магазинів.

12 грудня слідчі заочно повідомили 40-річному чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Національна поліція України

Схожі матеріали