Обійняла посаду в російському правоохоронному органі: повідомлено про підозру колаборантці

clock
20.02.2024 16:30

Правоохоронці Херсонської області викрили у колабораціонізмі 34-річну місцеву мешканку. Під час тимчасової окупації Херсона жінка влаштувалася працювати у незаконно створений правоохоронний орган - так зване "головне управління мвс херсонської області".

На початку червня 2022 року 34-річна херсонська домогосподарка за власним бажанням добровільно погодилася на співпрацю із окупантами. Жінка була призначена на посаду так званого "врємєнно ісполняющєго обязанності спєціаліста отдєла паспортно-візовой служби днєпровского городского отдєла поліціі гу мвд херсонской області".

У посадові обов’язки фігурантки входили видання анкет для отримання паспорту рф, видача "адресних довідок" мешканцям Херсонської області для подальшого отримання паспорту рф, проведення процедури ідентифікації осіб, що втратили паспортні документи, для подальшого складання "адресних довідок".

Дії зловмисниці слідчі кваліфікували за ч. 7 ст. 111-1 "Колабораційна діяльність" Кримінального кодексу України. Тобто - добровільне зайняття громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території. Наразі фігурантці заочно повідомлено про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Національна поліція України

Схожі матеріали