Контраст
Шрифт

Німеччина посилить допомогу Україні в питаннях розмінування та розслідування воєнних злочинів

clock
25.07.2022 19:12

Про це стало відомо сьогодні, під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського з Федеральним міністром внутрішніх справ та комплексного територіального розвитку ФРН Ненсі Фезер, яка прибула з офіційним візитом до України.

Сторони домовились, що уряд Німеччини посилить допомогу Україні в питаннях розслідування воєнних та кібер-злочинів. 

Також буде посилено співдію щодо гуманітарного розмінування територій, де проходили бойові дії. Сьогодні цього потребують  близько 212 тисяч квадратних кілометрів території України.

«Ми мали декілька тем для спілкування. Однією з них було розслідування воєнних злочинів. Дуже вдячні Німеччині за ту допомогу, яку вона вже надала. МВС ФРН передало для потреб нашої експертної служби технічну допомогу на загальну суму близько 1,25 мільйона євро. Це дуже вагомий внесок у розслідування такого роду злочинів», – зазначив Денис Монастирський.

Під час візиту до України німецька делегація відвідала найбільш зруйновані міста Київщини та Аеропорт «Антонов». Там на власні очі вони побачили звірства російської армії та процес розмінування українських територій.

Міністерка Ненсі Фезер запевнила, що Німеччина повністю підтримує Україну в цій загарбницькій війні. Країна буде всебічно допомагати в розслідуваннях воєнних злочинів. 

Крім того, вона зазначила, що  Німеччина наразі прийняла 850 тисяч вимушених переселенців з України. 

«Ми хочемо організувати надійний прихисток для українських сімей, які не можуть повернутися до дому. Плануємо дати їм можливість працювати, дітям – ходити в садочки й школи», – зазначила пані міністр.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність