Нелюдське та жорстоке поводження з цивільними під час окупації Київщини: черговому загарбнику повідомлено про підозру

clock
22.02.2024 15:30

Правоохоронці Нацполіції зафіксували черговий злочин військових армії рф під час тимчасової окупації територій Київської області. Окупанти залякували та погрожували вбивством мирним жителям за їх активну громадську позицію на підтримку України. 

Задокументували злочинні дії військовослужбовця країни-терориста працівники кримінальної поліції Центрального апарату Нацполіції спільно з працівниками Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Провівши низку оперативних та слідчих дій, правоохоронці встановили, що під час окупації військовими рф села Богданівка Київської області в період часу з 08.03.2022 по 31.03.2022 загарбники погрожували вбивством цивільній особі.

Військовослужбовець 3 окремої бригади спеціального призначення в/ч 21808 головного управління генерального штабу зс рф разом з іншими п’ятьма невстановленими досудовим розслідуванням військовослужбовцями рф проводив «фільтраційні заходи» для залякування місцевих мешканців.

Увійшовши до підвального приміщення однієї з осель, окупант наказав усім присутнім чоловікам піднятися на другий поверх і вишикуватися для перевірки телефонів.

Загарбник запевнив, що «Київ паде» та армія рф невдовзі захопить столицю. З такою інформацією потерпілий не погодився, висловивши свою патріотичну позицію, на що у відповідь окупант дістав патрон у патронник та спрямував зброю жителю Київщини у груди для здійснення пострілу. Від смерті чоловіка врятував його батько, який відвернув увагу озброєного ката. Надалі російські військові покинули приміщення.

27-річному уродженцю Астраханської області загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють співробітники слідчого управління ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

Національна поліція України

Схожі матеріали