Навчання бійців НГУ та гуманітарне розмінування, відбулась зустріч МВС та посольства Великої Британії

clock
12.08.2022 18:08

Сьогодні під час робочої зустрічі заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян та аташе з питань оборони Великої Британії при посольстві України комодор авіації Пітер Кракрофт обговорили можливості розв’язання проблем гуманітарного розмінування деокупованих територій України та підготовку військових спеціалістів нацгвардії.

Делегації, зокрема, обговорили навчання британськими фахівцями військовослужбовців Національної гвардії України, зокрема, йшлося про залучення до тренувань офіцерів та командного складу підрозділів та військових частин НГУ.

«Із самого початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну бійці Нацгвардії боронять країну в найгарячіших точках: Маріуполь, Авдіївка, Сєвєродонецьк, де проходили найзапекліші й жорсткі бої. З першого дня вони на передовій. Тому британська підготовка була б корисною для командування підрозділів НГУ, щоби виконувати бойові завдання ще ефективніше», — підкреслила Мері Акопян.

Сторони обговорили можливості розв’язання проблем гуманітарного розмінування. Наразі такого розмінування потребує територія площею близько 270 тисяч квадратних кілометрів, включно з тимчасово окупованими територіями. Повне розмінування забруднених вибухонебезпечними предметами територій триватиме 5–10 років.

Заступниця міністра також поінформувала британських партнерів про поточний стан справ у країні, що стосується військової агресії рф та ситуації, яка склалася довкола Запорізької АЕС.

Британські партнери погодилися підтримати МВС у цих питаннях. Сторони домовилися про опрацювання списку першочергових потреб для піротехнічних підрозділів ДСНС України.

Схожі матеріали