Контраст
Шрифт

Наші герої: харківський поліцейський після ворожого обстрілу врятував подружжя з палаючого будинку

clock
03.07.2022 12:00

Віталій Зозуля помітив рух під квартирою багатоповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Пожежа поширювалася, тож поліцейський кинувся на допомогу. І йому вдалося спочатку вивести жінку, а згодом врятувати її чоловіка. 

В умовах воєнного часу харківські поліцейські працюють у надважких умовах. Обстановка у Харкові потребує від правоохоронців витримки, моральної стійкості, спроможності швидко реагувати на ситуацію та приймати нестандартні рішення.
Харків та територіальні громади області знаходяться під постійними ракетними та артилерійськими обстрілами. Місто героїчно протистоїть збройній агресії росії. Ворогу не вдається зламати людей та їх спротив, тож окупанти можуть лише хаотично обстрілювати мирні міста. 

У Харкові є райони, які найбільше відчули на собі руйнівну силу «руского міра». 

Одним із таких житлових масивів є Салтівка. Майже усі багатоповерхівки цього колись спокійного, зеленого району зруйновані ворожими снарядами. Через постійні обстріли тут часто виникають пожежі. Так було і 25 квітня: ворог зранку гатив по мирному кварталу. Снаряд потрапив у квартиру житлового будинку по вулиці Валентинівській. На четвертому поверсі спалахнув вогонь. Там неподалік перебував  старший дільничний офіцер поліції Харківського райуправління поліції №3 Віталій Зозуля. Він почув сильний вибух, а потім – крик людей про допомогу.

Не гаючи часу, поліцейський кинувся у будинок. Швидко піднявся у помешкання. Спочатку він вивів  із палаючої квартири жінку, а згодом розшукав у віддаленій кімнаті літнього чоловіка, який  ледве міг пересуватися. Ризикуючи власним життям, офіцер врятував безпомічних людей із вогняної пастки.

Людина не планує заздалегідь героїчний вчинок або подвиг. Вона старанно працює, чесно виконує свої обов'язки, планує наступний день. Але настає мить, яка вирішує чиюсь долю, і за лічені хвилини від її рішучості залежить  життя людей.
Саме в такий вирішальний момент проявив мужність та відвагу офіцер поліції Віталій Зозуля. 

Через деякий час поліцейський зустрівся з людьми, яких він врятував, і переконався, що в ними все добре. Тепер подарована ними синьо-жовта стрічка назавжди буде для Віталія оберегом.

Відділ комунікації поліції

Харківської області

Схожі матеріали
Діяльність