Контраст
Шрифт

Нацполіція закликає родичів безвісти зниклих осіб здати зразки ДНК

clock
28.07.2022 17:04

Це в рази пришвидшить процес ідентифікації загиблих внаслідок військових дій. Голова Національної поліції України Ігор Клименко наголосив на цьому в ефірі телемарафону «Єдині новини», розповідаючи про виявлення на деокупованих територіях тіл загиблих унаслідок російського вторгнення.

«Загалом виявлено близько 1600 тіл українців. Частина з них ще не ідентифіковані. Тому я прошу прямих родичів зниклих безвісти або загиблих осіб прийти в поліцію і здати тест на ДНК, щоб ми могли цю роботу пришвидшити», – зазначив керівник Нацполіції. 

Він підкреслив, що криміналісти Нацполіції показали свою ефективність під час роботи на місцях ворожих ракетних обстрілів у Кременчуці та Вінниці, де загинули і травмувалися багато людей:

«Завдяки техніці, яку отримали від іноземних партнерів, а це – дві мобільні ДНК-лабораторії, ми на місці проводимо такі тести і встановлюємо особи загиблих», – розповів Ігор Клименко.

Голова НПУ також повідомив, що невдовзі американська сторона передасть Національній поліції України ще 26 таких ДНК-лабораторій.

 

Управління комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність