Нацполіція проводить слідчі дії у справі щодо розтрати бюджетних коштів під час закупівлі квартир у Києві

clock
20.07.2023 14:45

Санкціоновані обшуки проводяться в офісних приміщеннях у кількох підприємств, у тому числі в Київміськбуді, та за місцями мешкання осіб, які можуть бути причетні до злочину. 

За даними слідства, посадові особи організували схему з привласнення бюджетних коштів територіальної громади міста Києва, виділених для фінансування програми «Економічного та соціального розвитку міста Києва 2021-2023». 

Для цього до документів щодо закупівлі квартир за бюджетні кошти вносилися недостовірні відомості щодо їх вартості. Надалі продавали нерухомість через підконтрольні інвестиційні фонди, які мають податкові пільги, для розкрадання бюджетних коштів, коштів громадян-вкладників у будівництво (псевдоінвесторів  за попередніми договорами) та подальшим виведенням їх закордон на рахунки підконтрольних офшорних компаній.

Кримінальне провадження розслідується за кількома статтями: 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 366 (Службове підроблення), 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), 222 (Шахрайство з фінансовими ресурсами), 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та  366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Заходи тривають. Інформація буде оновлюватися.

Національна поліція України

Схожі матеріали