Контраст
Шрифт

Національна поліція затримала мешканця Київщини за державну зраду

clock
20.05.2022 10:21

 

Поліцейські Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку, спільно з УСБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили зловмисника, який під час окупації російськими військами Бучанського району Київської області співпрацював з ворогом.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в березні 2022 року житель села Луб’янка Бучанського району надавав російським окупантам інформацію про місця проживання військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України з 2014 року та інших осіб, які мали в користуванні вогнепальну зброю та могли чинити опір ворогу.

Зокрема, зрадник надав загарбникам інформацію щодо одного з учасників АТО, після чого він був підданий тортурам та катуванням.
Окрім того, відомо, що підозрюваний, добре знаючи місцевість Бучанського району, показував російським армійцям у лісосмугах позиції для вигідного розташування їх військової техніки з метою здійснення обстрілів території України та місць дислокування військовослужбовців Збройних сил України.

У ході проведення обшуків за місцем проживання затриманого поліцейські вилучили формений одяг, радіоелектронні засоби зв’язку, карти Київщини з відмітками місцевості та інші речові докази.

Надалі зрадник був завербований російськими окупантами та з метою продовження своєї злочинної діяльності на користь ворога намагався потрапити на службу до лав Збройних сил України.

За результатами проведення слідчих дій вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого
ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада) та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Управління комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність