На Закарпатті прикордонники викрили канал із переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків

clock
18.10.2022 13:23

Незаконний канал перетину кордону виявили в рамках оперативно-профілактичних заходів «Рубіж – 2022». Прикордонний патруль відділу «Лужанка» Мукачівського загону затримав на відстані 200 метрів від кордону двох мешканців Львівщини, які шукали можливість незаконно потрапити до Угорщини.

Для з’ясування усіх обставин правопорушення, передбаченого ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) КУпАП, чоловіків доставили до прикордонного підрозділу. У ході опитування співробітники оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону з’ясували, що затримані є батько і син, які пристали на пропозицію ділків із Ужгорода щодо сприяння у незаконному залишенні території України.

За протизаконні послуги чоловіки сплатили переправникам по 5 тисяч євро. Також прикордонники встановили особу, причетну до організації незаконного переправлення чоловіків через державний рубіж.

У ході проведення подальших заходів оперативні співробітники Мукачівського загону спільно з працівниками міграційної поліції Закарпатської області встановили місце перебування вказаної особи. Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом внесені відомості до ЄРДР за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. За сприяння у незаконному перетині державного кордону чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років.  

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали