На Харківщині вибухотехніки поліції знищили фугасну авіабомбу ФАБ-500 із 300 кг вибухівки

clock
05.06.2023 17:45

Куп'янський район Харківщини щоденно потерпає від хаотичних артилерійських обстрілів та авіаударів.

Велика частка боєприпасів не вибухають і залишаються у надзвичайно небезпечному стані в населених пунктах і на сільськогосподарських угіддях, а відтак несуть смертельну небезпеку.

Так, днями до поліції звернулися місцеві мешканці, які під час сільськогосподарських робіт виявили боєприпас на полі поблизу населеного пункту.

«Це один із найнебезпечніших боєприпасів, які є на озброєнні в російській армії. Авіабомба містила в собі 300 кілограмів вибухівки. Коли вона вибухає, то залишає після себе вирву глибиною 5 метрів та діаметром 30 метрів», – розповів начальник Управління вибухотехнічної служби Національної поліції України Володимир Хоменко.

Своєю чергою, спеціалісти-вибухотехніки ГУНП Закарпатської, Кіровоградської та Луганської області, які працюють на Харківщині у складі зведеного загону, демонтували вручну підривач авіабомби та перевели її у придатний до транспортування стан.

Після цього небезпечний боєприпас вивезли з зони, де вибух міг би спричинити критичні руйнування, та знищили на спеціальному підривному майданчику.

Національна поліція України

Схожі матеріали