На Харківщині прикордонники знищили 3 ворожих дрони, а на Одещині припинили незаконний вилов риби у водоймах прикордоння

clock
19.02.2024 17:30

На Харківщині цієї ночі мобільні вогневі групи Бригади Гвардії наступу «Сталевий кордон» під час чергування виявили та знищили 3 ворожих БПЛА типу «шахед», які направлялись в бік Харкова.

Також відомо, що військовослужбовці ДПСУ  припинили незаконний вилов раків та риби у водоймах прикордоння на озерах Одещини. Прикордонники Ізмаїльського загону спільно з водною поліцією припинили браконьєрство на озері Катлабух, неподалік села Утконосівка Ізмаїльського району.

Під час патрулювання правоохоронці виявили трьох чоловіків, які під час комендантської години – вночі на незареєстрованому гумовому човні наловили забороненими знаряддями понад дві сотні раків та більше двох десятків різних видів рибин. Попередня сума завданих збитків державі складає майже 870 тисяч гривень.

Днями прикордонники цього ж підрозділу затримали трьох чоловіків, які електровудками промишляли на озері Ялпуг. Окрім значної шкоди, завданої фауні озера, вони виловили майже 120 рибин. Сума завданого збитку державі склала понад 360 тис. грн.

Про виявлення ознак злочинів, передбачених ст. 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом», прикордонники направили до поліції повідомлення. Вилов та знаряддя лову вилучено до рішення суду.

А на Закарпатті хмельничанин намагався підкупити прикордонницю. У міжнародному автомобільному пункті пропуску «Малий Березний» 36-річний громадянин України намагався підкупити прикордонницю за надання йому дозволу на перетинання кордону.

Прямуючи до Словаччини, чоловік разом з паспортом надав на контроль документи на супровід особи з інвалідністю. Під час перевірки наданих документів прикордонники з’ясували, що декілька місяців тому хмельничанин намагався виїхати через інший пункт пропуску за підробленими документами про непридатність до військової служби.

Під час бесіди чоловік почав просити наряд вчинити «по-людськи» та допомогти йому потрапити за кордон, вклавши  при цьому  у паспорт 1000 євро. У відповідь прикордонниця попередила хабародавця про кримінальну відповідальність та викликала на місце події співробітників Національної поліції.

Грошові кошти було вилучено протоколом огляду місця події слідчо-оперативною групою. Чоловікові довелося виїхати до відділку Нацполіції для проведення слідчих дій. У його діях вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Всього за минулу добу, 18 лютого, західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 66 тисяч осіб та 15 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 33 тисячі осіб. 20 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу прослідували 33 тисячі осіб, 29 тисяч з них – громадяни України. Оформлено 72 вантажівки з гуманітарною допомогою.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали