На Сумщині батько систематично ґвалтував неповнолітну доньку: вона народила від нього дитину

clock
15.12.2023 12:50

Слідчі слідчого управління ГУНП в Сумській області за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Сумської обласної прокуратури повідомили про підозру 39-річному чоловікові за зґвалтування рідної доньки. 

Слідством встановлено, що подія відбулась в одному з населених пунктів на Сумщині. У березні цього року чоловік зґвалтував свою доньку, якій на той час було 13 років. З того часу він періодично вчиняв щодо дитини подібні дії.

Навіть коли дівчинка завагітніла від батька, їм вдалось тривалий час приховувати цей факт від оточуючих. 12 грудня дівчинка за місцем свого проживання народила дитину, відтак її матері довелось звернутись за медичною допомогою. Лише після цього дівчинка розповіла про систематичне ґвалтування батьком. 

Зараз породілля з немовлям знаходиться у медичному закладі.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України «Зґвалтування». 

За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду 14 грудня підозрюваному обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави, він перебуває в слідчому ізоляторі. 

За вчинене зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років. Слідство триває.

Пам’ятайте, що будь-яке посягання на статеву недоторканість іншої людини є сексуальним насильством. Не мовчіть і не бійтеся про це повідомити. Адже замовчування таких випадків може призвести до їхнього збільшення.

Якщо Ви постраждали від домашнього насильства або стали його свідками – телефонуйте за номером "102". Підтримка завжди поруч!

Нагадаємо, нещодавно в Україні відбувалася акція щодо протидії насильству. Щорічно з 25 листопада до 10 грудня Україна долучається до міжнародної кампанії щодо боротьби з будь-яким його проявом.

Основна мета акції – привернення уваги до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, підвищення рівня обізнаності громадян щодо форм насильства, алгоритми дії для потерпілих, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок та чоловік.

Більш детальна інформація за посиланням.

Національна поліція України

Схожі матеріали