Контраст
Шрифт

На Львівщині судитимуть учасників угруповання за незаконне виробництво комплектуючих до зброї

clock
28.03.2023 14:39

До незаконного виробництва неякісних пристроїв для безшумної стрільби причетні батько та син. Разом з ще двома спільниками реалізовували глушники під українським брендом, зокрема й у зону ведення бойових дій.

 Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції, мешканці Львова – батько та син – облаштували приміщення під виробництво глушників до зброї. Долучивши ще двох громадян, налагодили їх збут під українським брендом. Продавили пристрої для безшумної стрільби через інтернет-магазини із зазначенням хибних характеристик товару, а також фізичним та юридичним особам.

Надалі глушники потрапляли на фронт, де їх використання під час ведення бойових дій погіршувало точність стрільби та навіть призводило до розриву. На скарги від покупців підпільні виробники не звертали увагу. Аналогічні скарги надходили й до офіційного виробника, який звернувся до правоохоронців.

За результатами проведення комплексу процесуальних заходів та зібраної доказової бази організатору, співорганізатору та двом спільникам було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 177 (Порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Поліцейські завершили досудове розслідування у даній справі. Обвинувальний акт, затверджений Львівською обласною прокуратурою, скеровано до суду стосовно учасників злочинної групи.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність