На Київщині оформлено понад 51 тисячу ID-карток за три місяці

clock
02.04.2024 15:33

Попри війну співробітники Державної міграційної служби роблять усе можливе, аби українці вчасно отримували усі необхідні документи.

Так, за перший квартал  поточного року співробітники міграційної служби Києва та області видали близько 51,5 тисячі ID-карток та більш як 85,5 тисяч закордонних паспортів.

Прийнято до розгляду майже 150 справ з встановлення особи.

Розглянуто майже 40 заяв громадян України щодо надання витягів з Єдиного державного демографічного реєстру.

Здійснено виїзд та видано понад сто паспортних документів військовослужбовцям, які знаходилися в медичних закладах на лікуванні.

Продовжують звертатися до міграційної служби також іноземці та особи без громадянства. Так, за вищезазначений період цього року їм оформлено:

  • дозволів на імміграцію в Україну – близько 300;
  • посвідок: на постійне проживання – близько 500;
  • на тимчасове – близько 1600;
  • продовження строку перебування на території України – більш ніж 200.

«У складних умовах, попри повітряні тривоги, міграційна служба нашого регіону працює злагоджено. Зробити обслуговування ще більш комфортним для відвідувачів допомагають і зміни в законодавстві. Так, 2023 року з'явилася можливість одночасно оформити собі ID та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років. Своєчасним виявилося спрощення процедури оформлення паспортів громадянам, які проживали на тимчасово окупованій території, – ідентифікація особи у цьому випадку стала можливою в режимі відеоконференції. Позачергово документуємо воїнів ЗСУ. Вручаємо документи навіть у шпиталях, що дозволяє їм виїхати за кордон на лікування», – заявив заступник начальника ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Дмитро Лемеш.

Зазначимо, що співробітники відділів допомагають громадянам переслати готові паспорти від одного територіального органу/підрозділу ДМС до іншого. Так можна отримати  виготовлені документи не за місцем подання відповідної заяви-анкети, а за місцем фактичного перебування. 

Унормування Кабінетом міністрів питання направлення за межі нашої країни виготовлених паспортів громадянина України та закордонного значно спростило отримання їх українцями в країнах, де люди перебувають. Адже у перші дні та місяці війни громадян пропускали через кордони навіть без документів. Як результат – торік тисячі паспортів передані їм за межі держави.

Державна міграційна служба України

Схожі матеріали