Контраст
Шрифт

На Дніпропетровщині затримали керівника благодійного фонду за організацію виїзду ухилянтів за кордон

clock
12.01.2023 14:10

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області спільно зі слідчими нікопольського райуправління поліції викрили 34-річного директора місцевого благодійного фонду в організації схеми незаконного перетину кордону чоловіками, які підлягають мобілізації. 

У ході слідства поліцейські встановили, що фігурант обіцяв громадянам виготовити пакет документів, що надавало можливість їм виїхати до країн ЄС. За свої послуги фігурант брав 15 000 доларів США. У вартість послуг входило визнання чоловіків призовного віку непридатним до військової служби, зняття з обліку та внесення даних до інформаційної системи. В подальшому вони мали змогу безперешкодно виїхати за кордон.

9 січня правоохоронці викрили керівника благодійної організації під час отримання неправомірної вигоди. Під час подальшого обшуку поліцейські вилучили 15 000 доларів США. Наразі фігуранту оголошено підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність