Контраст
Шрифт

МВС розширює пілотний проєкт “Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі”

clock
21.09.2022 17:29

Питання розширення пілотного проєкту “Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі” обговорили сьогодні під час засідання робочої групи, яка працює над його реалізацією. Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, яка очолює групу, підкреслила, що уже розпочався другий етап пілоту. Попереду його удосконалення і підготовка нових фахівців. 

«Сьогодні перед нами постають нові і більш глобальні завдання. По-перше, потрібно оцінити роботу тих спеціалістів, які вже розпочали роботу в громадах, налагодити з ними комунікацію. А по-друге, маємо масштабувати наш пілотний проєкт “Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі”. Провести відбір нових кандидатів на участь в пілоті, організувати для них навчання. До речі, приймання заявок на участь уже розпочалось і буде тривати до 30 вересня», – зазначила Катерина Павліченко. 

Оскільки проєкт буде розширений, члени робочої групи розподілені на чотири робочі групи: з організації навчання, розробки регуляторних актів, взаємодії з територіальними громадами та з організаційних питань діяльності спеціалістів з безпеки.

Учасники робочої групи уже розробили ряд документів, в тому числі паспорт безпеки закладу освіти. Невдовзі вони надійдуть до відповідних громад. Останній документ планується перевести у діджитал формат для більшої зручності користування ним. 


Катерина Павліченко подякувала учасникам робочої групи, які змогли реалізувати запуск пілоту в умовах воєнного стану. 

Нагадаємо, що після проходження відповідного навчання 17 спеціалістів з безпеки у освітньому середовищі уже розпочали роботу у громадах. Триває набір кандидатів до участі у другому етапі пілоту.


Основне завдання вихователя безпеки – виявлення і припинення правопорушень у межах навчального закладу, участь у превентивних заходах і внесення пропозицій щодо посилення безпечного освітнього середовища.

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність