МВС проводить чітку й послідовну політику для створення системи контролю за обігом зброї, — Ігор Бондаренко

clock
10.07.2022 18:22

У прямому ефірі всеукраїнського телемарафону заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко розповів про зміни до другого читання законопроєкту про легалізацію зброї.

«10 січня поточного року був прийнятий наказ МВС № 2, який затверджує положення про Єдиний реєстр зброї. Запровадження цього реєстру дає змогу автоматизувати життєвий цикл зброї, щоб усі події пов’язані з будь-якою одиницею були чітко зафіксовані. Це дасть можливість розуміти, де перебуває конкретна одиниця зброї, що з нею відбувається і хто за це відповідає», — зауважив заступник очільника МВС

Також він повідомив, що тема обігу зброї доволі чутлива для суспільства, особливо зважаючи на стан війни. Українці різко змінили погляди на питання обігу і володіння зброєю, але МВС має проводити зважену політику і враховувати всі ризики.

«Ми маємо створити таку систему, що унеможливить будь-які зловживання, а в разі вчинення протиправних дій зі зброєю — миттєве притягнення володільця до відповідальності. Це основне питання, яке наразі має бути вирішене», — зазначив Ігор Бондаренко.

Окремо заступник міністра зупинився на питанні контролю за довідками про психічне здоров’я.

«Ми з МОЗ і Мінцифрою ведемо наразі діалог, щоб автоматизувати інформаційний обмін і відмовитися від цих паперових довідок», — резюмував заступник очільника МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали