МВС ПОДКАСТ: як буде забезпечена безпека дітей під час навчання?

clock
04.07.2024 15:00

Протягом тижня Міністерство внутрішніх справ України проаналізувало найбільш поширені питання підписників соцмереж, що пов'язані із запуском ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС, який анонсував очільник МВС Ігор Клименко.

Одне із питань, яке найбільше турбує батьків майбутніх ліцеїстів, це організація безпеки освітнього середовища. Відповідь на це питання надали директор Департаменту освіти, науки і спорту МВС Олександр Тарасенко та директор Івано-Франківського ліцею МВС Валерій Середа у прямому ефірі «МВС Подкасту» з директором Департаменту комунікації МВС Мар’яною Ревою.

Зокрема, Валерій Середа повідомив,  що діти цілодобово будуть під опікою педагогічних працівників, зокрема і вихователів ліцею. Територія  закладу освіти буде повністю охоронятися, і ніхто зі сторонніх осіб не може туди потрапити:

«Освітні заклади оснащені камерами відеоспостереження в навчальних корпусах, коридорах й аудиторіях, спортивних майданчиках. У ліцеї створені чергові частини, які здійснюватимуть охорону 24/7, там будуть нести службу поліцейські та військовослужбовці».

Також на території ліцею буде функціонувати медпункт, де  цілодобово чергуватиме медичний працівник, який у разі необхідності надаватиме допомогу.

Діти будуть постійно перебувати на території ліцею, однак батьки або інші законні представники матимуть змогу забирати їх за бажанням у вихідні / святкові дні. Для цього необхідно буде написати відповідну заяву. Оскільки вихованці ліцею –  неповнолітні,  самостійно покидати територію закладу освіти їм не дозволено.

Однією із основних складових безпеки освітнього середовища ліцеїв є наявність укриття. Укриття в ліцеї оснащено відповідно до всіх вимог і передбачає можливе перебування ліцеїстів під час тривалих повітряних тривог, зокрема й вночі.

  Департамент комунікації МВС України 

 

Схожі матеріали