Міжнародна доставка посвідчення водія: 1800 українців за кордоном отримали документ

clock
14.12.2023 15:30

Сервісні центри МВС працюють над можливістю отримання послуг за кордоном. Адже українці закордоном потребують послуг із обміну та відновлення посвідчення водія.  

За 2 місяці з початку запуску цієї послуги, за кордон замовили доставку майже 1800 посвідчень водія. Онлайн обмін посвідчення водія в електронному кабінеті водія доступний у Польщу, Чехію, Німеччину та Італію.

Найбільше міжнародну доставку замовляли українці в Польщу - відправлено 1511 посвідчень водія. 

Аби замовити міжнародну доставку, необхідно авторизуватись в електронному кабінеті водія. Далі вказується причина обміну посвідчення, обирається міжнародна доставка та оплачується послуга. 

Після цього заявку обробляє адміністратор сервісного центру МВС. У разі схвалення - готовий документ відправляється на вказану замовником адресу. 

Міжнародна доставка посвідчення водія здійснюється у терміни близько 15 днів. Орієнтовна вартість посвідчення водія - 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть - 960 грн.

У сервісному центрі МВС нагадують, що дані про посвідчення водія видані до 2013 року знаходяться в старому реєстрі. Тому не відображаються в електронному кабінеті водія та Дії. У такому разі здійснити онлайн обмін посвідчення водія неможливо. Тим громадянам, які перебувають за кордоном, слід звернутись до ДП "Документ". Вони відкриті у 7 країнах: Польщі Словаччині, Німеччині, Чехії, Італії, Іспанії та Туреччині.

Головний сервісний центр МВС

Схожі матеріали