Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко вручив державні нагороди бійцям «Азову»

clock
05.04.2023 17:18

Сьогодні, 5 квітня, Міністр внутрішніх справ відзначив нацгвардійців окремого загону спеціального призначення «Азов» орденами «За мужність» ІІІ ступеня, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни».

На початку церемонії присутні спільно виконали Державний гімн України та вшанували пам’ять загиблих побратимів хвилиною мовчання.

«Триває велика війна українського народу проти підступного ворога упродовж багатьох століть. І цей нарив, який був у наших взаємовідносинах нерівноправних, ми єдині хто у Європі змогли вирізати, і вирізаємо кожен день», — заявив у своєму вітальному слові Міністр внутрішніх справ.

Однак, аби перемогти ворога, Україна щоденно втрачає найкращих бійців, у тому числі з «Азову». Але держава усіх їх пам’ятає та пишається їх подвигами. Зокрема, Міністр наголосив, що підрозділ «Азов» щодня доводить свою гідність, боронячи нашу державу.

Спершу Ігор Клименко посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня полеглого бійця окремого загону спеціального призначення «Азов», солдата Денисенка Владислава Едуардовича. Нагороду сина отримали мати Інна Олександрівна та батько Едуард Костянтинович.

Далі Міністр внутрішніх справ вручив присутнім нацгвардійцям ордени «За мужність» ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни». Він відзначив, що підрозділ «Азов» є одним з найкращих в Національній гвардії України. 

«Ви є повністю боєздатним, великим підрозділом. Повноцінним по техніці і по озброєнню. Максимально робимо все, що можливо на сьогоднішній день, щоб ваше перебування в пунктах постійної дислокації було максимально ефективним», — наголосив Ігор Клименко.

Департамент комунікації

Схожі матеріали