Контраст
Шрифт

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський провів зустріч з Надзвичайними та Повноважними Послами країн Групи семи в Україні та Програмою розвитку ООН в Україні

clock
20.08.2022 15:51

На порядку денному – безпека в регіоні Запорізької атомної електростанції та готовність МВС вживати заходів в разі погіршення ситуації. Поінформовано дипломатичну спільноту про контрольованість процесів в регіоні та конкретні кроки, які Національна поліція та Державна служба з надзвичайних ситуацій повинні та вже забезпечують для зменшення загрози в разі деструктивних дій окупантів на ЗАЕС.

Акцентовано увагу послів на пріоритетності продовження надання підтримки МВС та ДСНС для проведення гуманітарного розмінування деокупованих територій нашої держави. Відзначено готовність Програми розвитку ООН в Україні забезпечувати координацію такої допомоги та реалізовувати відповідні проєкти у співпраці з піротехнічними розрахунками.

Міністр зазначив, що МВС та ДСНС комплексно підходять до питання гуманітарного розмінування, адже це проблема, що потребуватиме розв’язання в середній та довгостроковій перспективі.

«Міністерство внутрішніх справ підходить дуже виважено до організації процесу гуманітарного розмінування, в фокусі нашої уваги не лише забезпечення відповідних підрозділів необхідним обладнанням та їх належна підготовка. Ми не забуваємо і про підвищення обізнаності населення про мінну безпеку, зокрема дітей. На порядку денному також цифровізація відповідних процесів та впровадження новітніх технологій в процес розмінування. Лише в комплексі ми досягнемо успіху»

Дипломати відзначили професійність команди Міністерства та запевнили у готовності до подальшої плідної співпраці з порушених питань.

Схожі матеріали
Діяльність