Міграція, безпека та посилення співпраці: Олексій Сергєєв зустрівся із представниками МВС Чеської Республіки

clock
04.06.2024 17:00

Сьогодні, 4 червня, у Міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч заступника Глави відомства Олексія Сергєєва з чеською делегацією на чолі з Генеральним директором Сектору внутрішньої безпеки та поліцейської освіти МВС Чеської Республіки Яном Падьореком.

Головними темами перемовин стали такі питання як міграція, протидія злочинності та підтримка України в умовах війни. Дана зустріч стала продовженням діалогу між МВС України та Чехії, який відбувся 1 березня у Львові між Міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком та Першим віцепрем'єр-міністром, Главою МВС Чеської Республіки Вітом Ракушаном.

«Зв’язки і контакти між нашими країнами міцні та постійні і ми дуже вдячні вам за увагу та підтримку України у такий складний для нас час. Як ви знаєте, четверту частину Сили безпеки й оборони України складають саме підрозділи системи МВС – Національна поліція, Державна прикордонна служба, Національна гвардія. Наші бойові бригади мужньо дають відсіч ворогу, тому підтримка Чехії є вкрай важливою для нас», – наголосив заступник Міністра Олексій Сергєєв, звертаючись до партнерів.

Своєю чергою Генеральний директор Сектору внутрішньої безпеки та поліцейської освіти МВС Чеської Республіки Ян Падьорек запевнив, що присутність чеської делегації в Міністерстві свідчить про міцну підтримку зі сторони офіційної Праги та бажанні й надалі допомагати та реалізовувати попередні домовленості:

«Наша присутність тут – це демонстрація стійкої дружби та підтримки вас у всіх її проявах. Також для нас важлива реалізація тих домовленостей, які були досягнуті між нашими відомствами у Львові. Ми розуміємо, що ваш успіх на полі бою – це також наша безпека».

Окремо сторони порушили питання протидії злочинності як в Україні, так і в Чеській Республіці. Зокрема, начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Віталій Касап детальніше розповів про результати спільних операцій між країнами щодо виявлення міжнародних злочинних організацій.

«Наша поліцейська співпраця на дуже високому рівні. І ми можемо відзначити збільшення кількості наших контактів у напрямку Європолу та Інтерполу. Йдеться не лише про обмін інформацією, але й спільні розслідування гучних кримінальних справ», – зазначив Віталій Касап.

Також заступник Міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв поінформував партнерів про ситуацію з обігом зброї в Україні та роботою українських правоохоронців над недопущенням потрапляння зброї та боєприпасів до країн Європейського Союзу.

Після завершення зустрічі сторони подякували одне одному за плідний діалог та домовилися й надалі працювати над попередніми домовленостями.

Нагадаємо, 1 березня 2024 року у Львові відбулася зустріч Глави МВС України Ігоря Клименка з чеською делегацією на чолі з Першим віцепрем'єр-міністром, Міністром внутрішніх справ Чеської Республіки Вітом Ракушаном.

Результатом зустрічі стало підписання спільної Декларації про наміри між відомствами. Документ передбачає зміцнення зусиль у забезпеченні подальшого прогресу на шляху впровадження в діяльності органів системи МВС України стандартів і принципів ЄС і НАТО, обмін досвідом у сфері гібридних загроз і кібербезпеки та сприяння у відновленні зруйнованої внаслідок вторгнення рф інфраструктурних обʼєктів.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали