Ми повністю перебудували систему безпеки польотів, - Ігор Клименко (ВІДЕО)

clock
30.12.2023 10:30

МВС повністю перебудувало систему безпеки польотів своїх гелікоптерів, по-іншому навчає пілотів. Про це заявив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у підсумковому великому інтерв’ю для телеканалу «Рада», відповідаючи на питання журналіста – чи особисто для себе він поставив крапку у справі авіакатастрофи у Броварах, в якій загинуло попереднє керівництво МВС.

Очільник МВС відповів: «І так, і ні. Не поставили крапку, і я, і, в тому числі, наш колектив у питанні того, що це болить по сьогоднішній день». 

Він відзначив, що в нього в кабінеті стоять макети гелікоптерів, які на балансі МВС та центральних органів виконавчої влади. 

«Я коли на них дивлюсь, завжди спливає ця трагедія», - поділився Ігор Клименко.

При цьому він підкреслив, що разом з міжнародними партнерами, з французькими компаніями, які надали ці гелікоптери, яких у  системі МВС більше 50,  встановлено додаткові тренажери та підвищено вимоги до технічного персоналу і метеорологічного контролю. 

«Ми будемо більш прискіпливо ставитись до того, щоб наші служби чітко розуміли, які прорахунки були допущені до цього і що ми не маємо допустити уже після відновлення роботи авіації в подальшому. Це питання не лише до МВС, а до всього парку авіації нашої країни», - наголосив він.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали