«Ми можемо ділитися набутим під час війни досвідом із чеськими колегами», – Ігор Клименко

clock
02.03.2024 10:30

Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив у Львові, під час спільного брифінгу з Першим віце-прем'єр-міністром, Міністром внутрішніх справ Чеської Республіки Вітом Ракушаном. 

За словами Ігоря Клименка, Україна та Чеська Республіка підписали Декларацію про напрямки співпраці між відомствами. На черзі – спільна угода, що стосуватиметься безпеки та співпраці. 

«Ми готуємо велику угоду, що стосується боротьби з організованою злочинністю, захисту наших громадян, можливої роботи чеських поліцейських на території України – саме з виконання поліцейських функцій, навчання чеських поліцейських», - заявив Міністр внутрішніх справ України. 

Окрему увагу міністерства приділять саме взаємодії органів внутрішніх справ двох країн, зокрема що стосується розслідування воєнних злочинів.

«Поліція України за два роки має колосальний досвід. Два роки тому Чехія нам допомагала тренінгами, сьогодні ми вже можемо своїм досвідом поділитись з нашими колегами. Ми говоримо про обмін реєстрами, що стосується розслідування воєнних злочинів та обмін інформацією про воєнних злочинців. Ми говоримо про нашу спільну безпеку», - резюмував Ігор Клименко.

Зустріч делегації Міністерства внутрішніх справ України із чеською делегацією на чолі з Першим віце-прем'єр-міністром, Міністром внутрішніх справ Чеської Республіки Вітом Ракушаном відбулася 1 березня 2024 року у Львові. 

 

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали