Контраст
Шрифт

Ми були готові до зустрічі з ворогом, - нацгвардієць Сергій про оборону Чернігівщини

clock
31.01.2023 10:10

Військовослужбовець у 2014 року брав участь у зоні проведення АТО – у звільненні міста Маріуполь.  Також виконував бойові завдання на блокпосту під Луганськом, де точились тяжкі бої з окупантами. Проте не менш запекла боротьба з ворогом чекала на Сергія у 2022 році.

Військовослужбовець потрапив до лав Національної гвардії України у 2013 році – у на той момент внутрішні війська. У подальшому зайняв посаду начальника військових нарядів патрульного підрозділу, а згодом – посаду головного сержанта частини 3082 Нацгвардії.

«Вранці 24 лютого вдома отримав сигнал бойової тривоги, після чого прибув у військову частину та екіпірувався з особовим складом. Далі отримав боєкомплект та наказ зайняти оборону аеропорту Півці. Облаштувавши фортифікаційні споруди й створивши інженерний захист об’єкту, ми заблокували посадочну смугу задля недопущення посадки ворожих гелікоптерів із десантом. Пізніше до нас на підмогу підійшла танкова бригада з піхотою. Ми були готові до зустрічі з ворогом», - згадує Сергій.

Гвардієць розповідає, що 25 лютого дізналися, що ворожі танки зайшли в один із житлових масивів Чернігова. Тож через деякий час українські захисники їх зустріли і разом із територіальною обороною танки знищили.

«Ми вели бій пліч-о-пліч зі Збройними силами у так званому трикутнику – дорога на Півці, район ЗАЗ і обласна лікарня, де впевнено тримали позиції й відсікали ворожу піхоту. Також вели бої з диверсійно-розвідувальними групами», - додає військовослужбовець.

Крім того, гвардієць зазначає, що під час боїв піхота противника була недуже підготовлена й впевнена в собі. Через два тижні боїв Сергій, втримавши позиції й відбивши ворога, повернувся до дислокації свого підрозділу, де й надалі виконує задачі з оборони міста Чернігова.

Указом Президента України Володимира Зеленського за виконання бойових завдань з оборони міста Чернігова та знищення декількох одиниць ворожої техніки на підступах до міста нацгвардієць нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність