Контраст
Шрифт

Метою сьогоднішніх атак дронів було залякування цивільного населення - Денис Монастирський

clock
17.10.2022 15:02

Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 17 жовтня, на місці розбору завалів житлового будинку, зруйнованого уранці вибухом одного з ворожих дронів.

«Зранку відбулася масована атака дронами: на територію нашої держави залетіло понад 40 дронів, більшість з яких були збиті. Повітряні сили повідомили, що збито понад 30 дронів», - сказав Денис Монастирський. 

За його словами, 30 з цих 40 дронів летіли на столицю; долетіли, на щастя, не багато.

«Ми розуміємо, що близько  п'яти дронів долетіли до місця і впали в самому центрі. Наслідки руйнування ви бачите: 18 людей було врятовано зі зруйнованого житлового будинку, є декілька загиблих», – повідомив Денис Монастирський.

Наразі розбір завалів триває. Після завершення будуть зрозумілі загальні наслідки трагедії.

«Очевидно, що це черговий терор цивільного населення: більшість киян сьогодні прокинулись під звуки пострілів, якими намагалися збити дрони, і вибухів самих дронів. Це говорить про те, що метою терориста Путіна було саме залякування цивільного населення», - переконаний очільник МВС.

Він вкотре наголосив на важливості підтримки міжнародної спільноти і  надання нею необхідного захисту. 

«Такі технології існують. І сьогодні ми проводимо  переговори з низкою країн для того, щоб вони були надані не тільки столиці, а й іншим містам, які піддаються атакам дронів. Адже сьогодні не тільки в Києві, а й, зокрема, в Сумській області є загиблі від ударів дронів», - зазначив міністр.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність