Контраст
Шрифт

Махінації з лісопродукцією на понад 32 млн грн: правоохоронці повідомили про підозру 10 учасникам ОЗГ

clock
26.05.2022 14:42

Серед підозрюваних – діючі та колишні працівники лісництва Вінницької області та підприємці. Викрили діяльність угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області спільно з колегами правоохоронцями. Як встановили поліцейські, організував діяльність угруповання лісничий одного з лісництв Вінницької області. Залучив 5-х своїх підлеглих, двох підприємців та представника деревообробного підприємства.

Зловмисники налагодили схему з розкрадання лісодеревини. Вони здійснювали порубку дерев на території лісництва, які не підлягали рубці згідно з матеріалами відводу, а також сприяли в цьому іншим особам. Надалі необліковану лісопродукцію реалізовували своїм підприємцям. Крім того, продавали деревину високої якості за заниженими цінами.

В наслідок такої діяльності державі було завдано збитків на суму понад 32 млн грн.

На підставі отриманих доказів слідчі ДБР повідомили 10 учасникам організованої злочинної групи про підозру. В залежності від участі та ролі у злочинній «схемі» дії учасників кваліфіковані:

- ст. 27, ст. 28, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу);

- ст. 28, ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність